Cazare Bucuresti

Telefon: 0720.877.924

Prezentare generala

Bucurestiul este capitala Romaniei si, in acelasi timp, cel mai populat oras, centru industrial si comercial al tarii. Populatia de 1.883.425 de locuitori (2011) face ca Bucurestiul sa fie al zecelea oras ca populatie din Uniunea Europeana. In realitate Bucurestiul aduna zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialistii prognozeaza ca, in urmatorii cinci ani, totalul va depasi patru milioane. La acestea se adauga faptul ca localitatile din preajma orasului, care vor face parte din viitoarea Zona Metropolitana, insumeaza o populatie de aproximativ 430.000 de locuitori.
Prima mentiune a localitatii apare in 1459. In 1862 devine capitala Romaniei. De atunci sufera schimbari continue, fiind centrul scenei artistice, culturale si mass-media. Intre cele doua razboaie mondiale, arhitectura eleganta si elita bucuresteana i-au adus porecla “Micul Paris”. In prezent, capitala are acelasi nivel administrativ ca si un judet si este impartita in sase sectoare.
Institutii, monumente si obiective turistice

In Bucuresti isi au sediul Parlamentul (Palatul Parlamentului sau Casa Poporului), Guvernul si Presedintia Romaniei. De asemenea, isi au sediul numeroase institutii de cultura, precum sunt: Academia Romana (fondata in 1866), peste 60 de institute de cercetare, Universitatea, Institutul Politehnic, Institutul de Medicina, alte numeroase institute de invatamant superior, mari biblioteci (Biblioteca Academiei, fondata in 1867, circa 8 milioane volume; Biblioteca Nationala, fondata in 1955, 7 milioane volume; Biblioteca Centrala Universitara, fondata in 1896, 2 milioane volume, incendiata in timpul Revolutiei din 1989).
Parcurile mai importante din oras sunt Parcul Herastrau (187 he), Parcul Cismigiu (13 he), inaugurat in anul 1860, Parcul Tineretului (200 he) si Parcul Carol (36 he), inaugurat in 1906.
Ateneul Roman – Bucuresti

Ateneul Roman este o sala de concerte din Bucuresti, cladire situata pe Calea Victoriei in Piata George Enescu (partea nordica a Pietei Palatului). Tot aici se afla sediul Filarmonicii „George Enescu”.
In 1886 a inceput constructia actualului edificiu; o parte din fonduri au fost adunate prin subscriptie publica, la indemnul Dati un leu pentru Ateneu. Planurile cladirii au fost concepute de arhitectul francez Albert Galleron astfel incat sa poata folosi fundatia deja turnata a manejului inceput de “Societatea Equestra Romana”.
Cladirea este precedata de un peristil, sprijinit pe sase coloane ionice. Sub peristil se afla cinci medalioane in mozaic care ii reprezinta pe cinci mari domnitori ai tarii: Neagoe Basarab, Alexandru cel Bun, regele Carol I, Vasile Lupu si Matei Basarab. Constructia se termina cu o cupola bogat decorata.
Palatul Parlamentului – Bucuresti

Palatul Parlamentului din Bucuresti, Romania (cunoscut sub numele de Casa Poporului inainte de revolutie), masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime, si 92 m sub pamant. Are 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane. Conform Cartii de Recorduri Guinness, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in cartea recordurilor. Cladirea Palatului Parlamentului se afla situata in partea centrala a Bucurestiului (in sectorul 5), pe locul care astazi se cheama Dealul Arsenalului, incadrat de strada Izvor la vest si nord-vest, Bulevardul Natiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertatii la est si Calea 13 Septembrie la sud. Aceasta se afla la 10 minute distanta de Piata Unirii si 20 de minute de Gara de Nord (cu autobuzul 123).
Cladirea are o suprafata desfasurata de 330.000 m², inscriindu-se in “Cartea Recordurilor” la capitolul “Cladiri Administrative”, pe locul 2 in lume dupa cladirea Pentagonului, iar din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 m³ ai sai, pe locul 3 in lume, dupa cladirea de asamblare a rachetelor spatiale de la Cape Canaveral din Florida si dupa piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Pentru comparatie se poate mentiona ca aceasta cladire depaseste cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt, si de aceea unele surse o caracterizeaza ca pe o construcție “faraonica”.
Dupa cutremurul din 1977 Nicolae Ceausescu a ordonat “reconstruirea” Bucurestiului ca un nou oraa, de sine statator. In anii 1978-1979 a avut loc un concurs la nivel national pentru reconstruirea Bucurestiului. Concursul a durat aproape 4 ani si a fost castigat de Anca Petrescu, o tanara arhitecta de numai 28 de ani, care a fost numita arhitect sef a acestui proiect exceptional de controversat.